A.P.L Pinkster
020 - 632 10 60

Pinkster Mediation

GESPREKSBEGELEIDING

Soms is er behoefte aan een goed gesprek voordat er echt sprake is van een conflict. Bijvoorbeeld in een samenwerkingsverband van professionals, als het even wat stroever gaat, bij terugkeer van een collega na een wat langer ziekteverlof, als er veranderingen op til zijn, als je het samenwerkingsverband wilt opheffen of veranderen zonder dat er eigenlijk ruzie over is.

Dan kan het handig zijn om een onafhankelijke buitenstaander de gesprekken daarover te laten begeleiden, zodat de betrokkenen als deelnemer de ruimte hebben, en niet ook nog eens het proces moeten bewaken. Ik kan de structuur van het gesprek in het oog houden, betrokkenen uitnodigen om als gelijkwaardige deelnemers aan bod te komen, opties benoemen en samenvatten, en zo helpen richting te geven naar de volgende stap.

Meestal zal ik in aparte gesprekken met iedere deelnemer vooraf inventariseren wat de gespreksonderwerpen (moeten) zijn. Deze werkwijze is wat informeler dan die in een mediation, de MfN-regels zijn hier niet van toepassing. Wel wordt van alle deelnemers gevraagd de vertrouwelijkheid van de gesprekken te garanderen.

Graag bespreek ik samen met u de opdracht en welke werkwijze daar het beste bij past.

Neem via het contactformulier of telefonisch contact als u belangstelling heeft om mij als gespreksbegeleider in te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *